Meewerken aan boek geadopteerde jongeren?

Nieuws

Oproep

 

Jongeren gezocht voor een nieuw boek dat de stem laat horen van jongeren met een kleurtje, die opgroeien bij ouders die er niet hetzelfde uitzien als zij. Hoe is het om dat te ervaren?

 

Het boek wordt gemaakt door Femmie Juffer, bijzonder hoogleraar adoptiestudies aan de Universiteit Leiden, Lindy Popma en Monique Steenstra. Zij maakten samen eerder het boek ’18 x 18 - Pleegkinderen op de drempel’: https://lecturis.nl/product/18-x-18/

 

Wie zoeken ze?

Voor het nieuwe boek zoeken zij jongeren tussen de 15 en 19 jaar, die geadopteerd zijn uit diverse landen van herkomst en nog thuis wonen bij hun adoptieouders.

Wil je geïnterviewd worden en samen met je adoptiegezin op de foto? Meld je dan aan! 

 

Hoofdstuk door hoogleraar

Naast interviews en fotoportretten komt er in het nieuwe boek een inhoudelijk hoofdstuk geschreven door Femmie Juffer. Daarin staat de vraag centraal: 'Is het belangrijk om aandacht te schenken aan kleur- en cultuurverschillen in een adoptie- of pleeggezin? En hoe kun je dat het beste doen?'

Wat is de vraag aan jou en je gezin?

Een van de redacteuren komt langs voor een interview met jou als jongere. Het gaat er om hoe jij het beleeft om op te groeien in een multicultureel adoptiegezin.

 

Daarna komt de fotograaf (Lilian van Rooij) langs om een foto van te maken van jou en van jou samen met je gezin. 

 

Natuurlijk krijg je het nieuwe boek zodra het gepubliceerd is en bovendien krijg je je eigen fotoportret in een lijstje.

Het adoptiegezin krijgt ook een exemplaar van het nieuwe boek en zowel jij als je gezin ontvangen een uitnodiging voor het symposium waar het boek gepresenteerd wordt.

 

Informatie en opgeven

Meer weten of je opgeven? Mail naar Femmie Juffer: juffer@fsw.leidenuniv.nl.