Vacature online marketeer/fondsenwerver

vacature

Online marketeer/fondsenwerver
m/v voor 3 dagen per week

 

Als Online marketeer/ fondsenwerver zet je uiteenlopende vormen in van online marketing/ fondsenwerving om de organisatiedoelen te halen. Je zorgt ervoor dat onze doelgroepen ons weten te vinden en dat zij zich verbinden aan Wereldkinderen (vriend, nalater, giftgever, periodiek schenker). Ook willen we onze naamsbekendheid vergroten, door online meer onder de aandacht te komen bij onze doelgroep. Wij zijn op zoek naar iemand die zich verdiept in de doelgroepen van Wereldkinderen en hun online mediagedrag en hierop online marketing technieken toepast en inzet.

 

Je werkt hierbij nauw samen met de communicatieadviseur, projectcoördinator en adoptiemedewerkers van Wereldkinderen. Je ontwikkelt een digitale fondsenwervingsstrategie waarin de website en social media naadloos op elkaar en op de communicatiestrategie aansluiten. Je werkt dit uit, inclusief heldere doelen en targets. Je bent hands-on, zorgt voor content die raak is en haalt je doelen met effectieve online wervingscampagnes. Je speelt in op online trends. Naast de online werkzaamheden, zullen er ook meer traditionele fondsenwervende activiteiten opgepakt moeten worden.

Organisatie
Ieder kind verdient een thuis, dat is onze missie. We werken samen met lokale organisaties in het buitenland die voorkomen dat kinderen op straat of in een tehuis komen. Als opgroeien binnen de eigen familie niet mogelijk is, zien wij een lokaal gezin als een goed alternatief. Is dat niet haalbaar dan bemiddelen we bij interlandelijke adoptie. Wij zijn een kinderwelzijnsorganisatie met ongeveer 11 medewerkers die allemaal parttime werken en verantwoordelijk zijn voor tientallen interlandelijke adopties per jaar en 9 projecten in het buitenland.

Functie-eisen
Je hebt HBO denk- en werkniveau en een relevante diploma m.b.t. (online) marketing, communicatie of vergelijkbaar. Je hebt kennis van online overtuigingstechnieken en van de trends, ontwikkelingen en wetmatigheden van online- en social media. Aantoonbare ervaring met onderhouden/optimaliseren websites, e-mailmarketing, web- en mail analytics, online werven & (crowdfunding) online campagnes. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Wij zoeken iemand die hands-on is en bereid om anderen te helpen als dat nodig is. Affiniteit en aantoonbare ervaring met fondsenwerving is een must.

 

Organisatorische positie
De Online marketeer/ fondsenwerver ressorteert hiërarchisch onder de directeur.

 

Arbeidsvoorwaarden
Zin in deze uitdagende en dynamische functie voor 3 dagen per week? Onze arbeidsvoorwaarden zijn markt conform en onze organisatie kenmerkt zich door een prettige informele werksfeer. Een gevarieerde baan met een goede (openbaar vervoer) bereikbaarheid.

 

Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de directeur, Jeroen Jansen, via e-mail: info@wereldkinderen.nl
De volledige functiebeschrijving is beschikbaar en kan worden aangevraagd bij Ellen ten Bloemendal via e-mail: bloemendal@wereldkinderen.nl
Interesse in deze vacature bij Wereldkinderen? Stel je dan aan ons voor! Solliciteren is mogelijk tot en met 4 juni a.s. met CV en motivatiebrief t.a.v. Jeroen Jansen, via een mail aan: info@wereldkinderen.nl