Steun ons!

Vacature: Programma coördinator projecten m/v voor 16 uur per week

Nieuws

Als Programma coördinator projecten realiseer je een belangrijk gedeelte van onze interventiestrategie: onze familieprogramma’s in het buitenland die worden uitgevoerd door onze lokale partnerorganisaties in onder meer Colombia, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Thailand en de Filipijnen. Dit is een cruciaal onderdeel van ons werk en heeft als doel dat ieder kind een thuis heeft. Je bent betrokken bij alle aspecten van onze familieprogramma’s, van ontwikkeling, ondersteuning, monitoring, evaluatie en afsluiting en bij het genereren van inkomsten voor deze familieprogramma’s. Het is een zeer gevarieerde functie waar je niet alleen bezig bent met projectmanagement, maar ook met fondsenwerving en ontwikkeling van beleid en langetermijnstrategie. Wij zijn op zoek naar iemand met een brede ervaring en kennis op het gebied van internationale samenwerking en die dit kan toepassen binnen het kader van kinderwelzijn. Iemand met een passie voor kinderwelzijn en de capaciteit om hier inkomsten voor te genereren via fondsen en andere subsidieverstrekkende instanties. Je werkt hierbij nauw samen met de directeur, onze online marketeer/fondsenwerver en financieel coördinator, terwijl je zorgt dat je andere collega’s betrokken blijven en geïnformeerd zijn. Je ondersteunt je collega’s die werken aan interlandelijke adopties met informatie uit de landen. Je hebt een hands-on mentaliteit, zorgt voor goed gecoördineerde projecten en duidelijke managementoverzichten.

Organisatie

Ieder kind verdient een thuis, dat is onze missie. We werken samen met lokale organisaties in het buitenland die voorkomen dat kinderen op straat of in een tehuis komen. Als opgroeien binnen de eigen familie niet mogelijk is, zien wij een lokaal gezin als een goed alternatief. Is dat niet haalbaar dan bemiddelen we bij interlandelijke adoptie. Wij zijn een kinderwelzijnsorganisatie met ongeveer elf medewerkers die allemaal parttime werken en verantwoordelijk zijn voor tientallen interlandelijke adopties per jaar en negen projecten in het buitenland.

 

Functie-eisen

Je hebt HBO denk- en werkniveau en een relevante opleiding. Belangrijk zijn aantoonbare ervaring en kennis van project management en internationale samenwerking. Daarnaast ben je goed geïnformeerd over de ontwikkelingen en wetmatigheden in internationale samenwerking, de VN Richtlijnen voor Alternatieve Zorg en aanverwante onderwerpen. Je hebt aantoonbare ervaring met fondsenwerving en het succesvol genereren van inkomsten uit aanvragen voor subsidies. Wij zoeken iemand die zelfstandig onze familieprogramma’s kan beheren en ontwikkelen en die tegelijkertijd een actief lid is van ons team. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Franse en Spaanse taal is een pré. Wij zoeken iemand die ‘hands-on’ is en bereid om anderen te helpen als dat nodig is.

 

Organisatorische positie

De Programma coördinator projecten ressorteert hiërarchisch onder de directeur.

 

Arbeidsvoorwaarden

Zin in deze uitdagende en dynamische functie 16 uur per week? Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en onze organisatie kenmerkt zich door een prettige informele werksfeer. Een gevarieerde baan met een goede (openbaar vervoer) bereikbaarheid. Vanwege de COVID-19 pandemie werken wij tijdelijk hoofdzakelijk thuis en gaan alleen naar kantoor indien noodzakelijk. Voorkeur gaat uit naar een dienstverband met contract, maar een Zzp’er die zich voor langere periode wil binden aan Wereldkinderen is ook vrij om te reageren.

 

Contactinformatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de directeur, Jeroen Jansen, via e-mail: info@wereldkinderen.nl.

 

De volledige functiebeschrijving is beschikbaar en kan worden aangevraagd bij Ellen ten Bloemendal via e-mail: bloemendal@wereldkinderen.nl

 

Interesse in deze vacature bij Wereldkinderen? Stel je dan aan ons voor! Solliciteren is mogelijk tot en met woensdag 30 september 2020 a.s. door middel van een motivatiebrief met CV t.a.v. Jeroen Jansen, via een e-mail aan: info@wereldkinderen.nl

 

BELANGRIJK: De sollicitatiegesprekken voor de eerste ronde zijn gepland op maandag 5 oktober 2020 en de tweede ronde is gepland op woensdag 7 oktober 2020. Gaarne op deze dagen beschikbaar zijn om naar ons kantoor te komen. Vanwege de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus kan het zijn dat we besluiten om een gesprek via videoconference te doen.