Regio Noord-Holland

Hartelijk welkom op de regiowebsite van Noord-Holland

In de regio Noord-Holland zijn wij met een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers actief. Wij bieden vrienden van Wereldkinderen alle activiteiten aan die vrijwilligers kunnen doen bij Wereldkinderen. Hiermee bieden we vrienden op verschillende manieren een ontmoetingsplek. Daarnaast komen de vrijwilligers drie keer per jaar bijeen om alle activiteiten op elkaar af te stemmen en om, via de regiocoördinator, met het landelijke bureau in Den Haag in contact te blijven. 

De volgende activiteiten worden in onze regio aangeboden:

 

Wachtgroepen

Uitwisseling van ervaringen en informatieoverdracht voor aspirant adoptieouders. De bijeenkomsten worden vijf keer per jaar gehouden in groepen van ongeveer tien leden bij een vrijwilliger thuis.

 

Aankomstbezoeken

Nadat een adoptiekind in het gezin is aangekomen, komt een vrijwilliger na ongeveer drie à vier maanden een bezoekje brengen om het kind welkom te heten en ervaringen met de ouders uit te wisselen.

 

Ouderbijeenkomsten

Nadat een kind in het gezin is opgenomen, kan er worden deelgenomen aan de ouderbijeenkomstgroep. De avonden worden vier keer per jaar gehouden met ongeveer tien deelnemers bij een vrijwilliger in Alkmaar. Het doel van deze groep is het uitwisselen van ervaringen en het eventueel opsteken van andermans ervaringen.

Ontmoetingsavonden

Er wordt drie keer per jaar een ontmoetingsavond georganiseerd. Tijdens de ontmoetingsavonden krijgen vrienden van Wereldkinderen informatie over allerlei onderwerpen, die onder de vlag van Wereldkinderen vallen.

 

Kindermiddag

In het jaar dat er geen landelijke Wereldkinderendag is, bieden wij vrienden van Wereldkinderen een kindermiddag. Deze staat vooral in het teken van ontmoetingen.

 

Redactie

De redactievrijwilliger maakt de regionieuwsbrief. Deze komt drie keer per jaar uit. Hierin staan alle activiteiten en het regionieuws. Ook zorgt deze vrijwilliger ervoor dat u de uitnodigingen van de regioavonden en kindermiddag ontvangt. Deze ontvangt u per mail.

Regio Noord-Holland verstuurt drie keer per jaar een nieuwsbrief. Heeft u iets leuks te vermelden, stuur het dan naar de redactie. Wij zullen dan kijken of wij dit in de eerstvolgende nieuwsbrief kunnen plaatsen.

Wil je je aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Stuur een mail naar alkmaar@wereldkinderen.nl

 

Activiteiten

Wilt u weten wat er in onze regio te doen is? Bekijk het nieuws van Wereldkinderen en onze regionieuwsbrief. Of bekijk de data voor de ouderbijeenkomsten.

 

Onze vrijwilligers

Regio Noord-Holland bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers. Lees hier meer over de vrijwilligers van onze regio. Hier kunt u ook de contactgegevens vinden.