Hiv/aids getroffen gezinnen bij elkaar houden

terug naar projectoverzicht

Siam-Care werkt samen met ongeveer 240 kwetsbare kinderen en hun families die zijn geraakt door hiv/aids.

Project: Hiv/aids getroffen gezinnen bij elkaar houden Locatie: Bangkok, Mukdahan (noordoost Thailand) en Phang Nga (zuid Thailand) Thailand
Een sociaal vangnet voor kwetsbare gezinnen Bijdrage Wereldkinderen 2016-2019: € 37.500,-
Partner: Siam-Care Foundation Website: www.siamcare.org
Thema: Een sociaal vangnet voor kwetsbare gezinnen

In Thailand heerst nog steeds een groot stigma rondom hiv/aids, met alle sociaal economische gevolgen van dien. Siam-Care werkt in dit project met ongeveer 240 kwetsbare kinderen en hun gezinnen, arm en getroffen door hiv/aids. Sommige kinderen zijn zelf besmet, anderen zijn hun ouders kwijtgeraakt.
Siam Care biedt fysieke, psychologische en financiŽle hulp aan families totdat ze voor zichzelf kunnen zorgen, en voorkomt op die manier dat kinderen in tehuizen terechtkomen. Ook traint Siam-Care mensen in medicatiegebruik, creŽert bewustwording over hiv/aids en geeft seksuele voorlichting. Wereldkinderen financiert alle kosten voor de voorlichting, training, huisbezoeken en voedingsondersteuning.
Siam-Care ondersteunt ook onderwijs voor kinderen die door hiv/aids zijn geraakt. Het project laat, met inkomsten uit andere bronnen, 200 kinderen studeren, tenminste tot de 3e klas van de middelbare school. Hierna krijgen kinderen een certificaat om hen te helpen werk te vinden en dus zijn/ haar familie financieel te ondersteunen in de toekomst.
21 families konden afgelopen jaar het programma verlaten: ze hebben een hoger inkomen gekregen en hebben voldoende vaardigheden om voor hun zieke familieleden te zorgen. Alle weeskinderen binnen het project leven nog bij hun familie, en niet in een opvangcentrum. Een ander mooi resultaat is dat alle tienermoeders die Siam Care ondersteunt zelf allemaal voor hun kind zorgen, in plaats van ze bij een familielid achter te laten. Lees hier het verhaal van Som, zelf weeskind en besmet met hiv, maar dankzij steun van Siam Care nu moeder van een gezonde zoon.

Wereldkinderen steunt dit project momenteel voor 3 jaar.

kids celebratingproj.thai