Nieuws

websiteheaderhanden

Jeroen Jansen nieuwe directeur Wereldkinderen

2 oktober 2018

Jeroen Jansen is per 15 oktober de nieuwe directeur van Wereldkinderen, organisatie voor interlandelijke adoptie en projecten voor gezinsversterking. Hij volgt Froukje Zwaga op, die deze functie sinds 2017 interim vervulde.

Edith van Ruitenbeek, voorzitter Raad van Toezicht: “Jansen heeft een uitgebreide achtergrond in ontwikkelingssamenwerking, beschikt over een groot internationaal netwerk en heeft ervaring met het leiden van een kleine organisatie. Daarmee is hij een uitstekende aanwinst voor Wereldkinderen.“
Jansen was tot voor kort directeur van Evidence Aid, een organisatie die humanitaire organisaties ondersteunt bij gebruik van wetenschappelijk bewijs ter verbetering van internationale noodhulp. Hij is vicevoorzitter van Artsen zonder Grenzen Oostenrijk. Bij Artsen zonder Grenzen heeft hij een flinke carrière achter de rug, in verschillende managementfuncties in onder meer Afghanistan, Liberia en Darfoer, maar ook als afdelingshoofd in Londen en als bestuurslid in Spanje. Daarnaast was Jansen onder andere programmamanager Pakistan voor gezondheidszorgorganisatie Marie Stopes International. Voordat Jansen zich specialiseerde in ontwikkelingswerk heeft hij jaren gewerkt in het bedrijfsleven.
Bruggen bouwen, problemen oplossen, samen met een team zorgen dat dingen lukken en hulp bieden waar het nodig is, zijn een rode draad in het werk van Jeroen Jansen. Hij studeerde mensenrechten en vluchtelingenstudies in Egypte en is oorspronkelijk opgeleid als ingenieur. Hij hoopt met zijn achtergrond en ervaring, in samenwerking met het zeer ervaren team van Wereldkinderen, ervoor te kunnen zorgen dat ook in de toekomst de organisatie een waardevolle bijdrage levert aan het veiligstellen van een thuis voor ieder kind.

jeroen jansen