Nieuws

websiteheaderhanden

Geef kinderen in India een thuis!

8 december 2016

December is bij uitstek de familiemaand! De feestdagen staan weer voor de deur en wellicht bent u al druk met het maken van plannen met uw gezin en uw familie. We zijn blij dat het voor veel kinderen ook mogelijk is om deze momenten in een gezin samen te vieren door middel van projecthulp en interlandelijke adoptie.

Helaas is dit voor een aanzienlijk aantal kinderen nog niet het geval. In India wonen bijvoorbeeld meer dan 20 miljoen kinderen in kinderhuizen. Veel van deze kinderen zijn afgestaan door hun ouders vanwege bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of armoede. Deze kinderen hebben een grotere kans op verwaarlozing, fysiek en seksueel misbruik en trauma’s.
Daarnaast is er een grote kans dat zij op volwassen leeftijd niet zelfstandig kunnen functioneren of terecht komen in het drugs- en/of criminele circuit. Het is daarom van groot belang dat zij wel in een gezin kunnen opgroeien.
Zo’n dertig tot veertig procent van deze kinderen heeft nog familie, zoals grootouders of ooms en tantes. De plaatsing van deze kinderen bij verdere familie wordt in India niet onderzocht. Daarin ondersteunt Wereldkinderen een nieuw project:
KARE - Kinship and Relationship Engagement. KARE houdt zich bezig met het lokaliseren van de betreffende kinderen én hun familieleden. KARE zorgt er in beginsel voor dat de kinderen vaker naar hun familie teruggaan, bijvoorbeeld tijdens vakanties/feestdagen en betrekt deze familie bij de ontwikkeling van het kind. KARE beoogt dat deze familieleden zich verantwoordelijk gaan voelen voor deze kwetsbare groep kinderen zodat zij uiteindelijk weer in een gezin kunnen wonen.
Wereldkinderen kan uw donatie hard gebruiken zodat meer kinderen terug kunnen keren naar hun familie. Helpt u mee, zodat ook deze kinderen straks kerst thuis kunnen vieren? Doneer nu!
Lees hier meer informatie over het project.

IMG_4511