Moeders en meisjes sterker maken


€ 30.785,-

Steun onze projecten

Locatie

Addis Abeba

Zelfhulpgroepen

Het project richt zich op twee arme gemeentes in Addis Abeba met een geschatte 290.300 inwoners. Schooluitval, gedwongen kinderarbeid, prostitutie, slechte woonomstandigheden dragen allemaal bij aan een risicovolle leefomgeving voor kinderen. 

 

De zelfhulpgroepen van partnerorganisatie Organization for Prevention Rehabilitation and Integration of Female Street Children (OPRIFS) zijn gericht op sociaal-economische ondersteuning (collectief sparen en lenen) en ouderschapsondersteuning (waaronder training in opvoedingsvaardigheden).

Training en schoolmateriaal

In 2017 zijn 3 nieuwe zelfhulpgroepen opgericht (naast 5 bestaande) met nu in totaal 39 vrouwelijke leden. 6 leden moesten de groep in 2017 verlaten omdat zij gedwongen waren te verhuizen door stadvernieuwingsprojecten. 175 vrouwen kregen trainingen voor het runnen van hun zelfhulpgroep, en 37 krijgen een training in opvoedingsvaardigheden. 180 kinderen kregen in het afgelopen jaar materiële ondersteuning voor schoolmaterialen en 65 kinderen ontvingen uniformen om naar school te kunnen. Onder deze groepen kinderen is in 2017 geen schooluitval geweest en de organisatie ziet gezinnen veranderen van zeer arm in minder arm.

 

Het project wordt drie jaar gesteund (2016-2019).

"OPRIFS geeft me de kracht om te denken wat ongelooflijk is. Kijk nu naar mij, met mijn eigen winkel. Ik kan een model zijn voor mijn kind en voor vrouwen die verschillende moeilijke situaties hebben doorgemaakt."

Injera
Injera

Almaz doet goede zaken

Almaz uit Addis Abeba heeft een bedrijf dat ‘injera’ verkoopt, eten gemaakt van het teffe-gewas. De zaken gaan goed, ze heeft haar huis gerenoveerd en kan goed voor haar twee kinderen zorgen. Dat was voorheen wel anders. Gedwongen door armoede kwam Almaz vanaf haar 15e in de prostitutie terecht. Na jaren besloot ze, geïnspireerd door een vriendin met dezelfde achtergrond en een vrouw die via partnerorganisatie OPRIFS haar bedrijf goed op poten had gezet, haar leven een andere wending te geven. Ze kwam ook bij OPRIFS terecht, kreeg steun van een zelfhulpgroep en volgde diverse trainingen, zowel zakelijke als gericht op de opvoeding. Ze is blij met hun steun en die van Wereldkinderen. "Mijn leven zou zonder jouw steun niet zo zijn geweest.”