Steun ons!

Terug naar eigen familie


€ 50.000 tot en met 2020

Steun onze projecten

Locatie

New Delhi

Verwantsschapszorg

In de hoofdstad Delhi ontvangen 100 kinderen maandelijks een bedrag om de kosten voor zorg en scholing te kunnen bekostigen,  zo lang dat nodig is. Daarnaast ontvangen de gezinnen van 150 kinderen begeleiding en ondersteuning bij de opvoeding. Vijf kinderen kunnen met financiële steun hun beroepsopleiding afmaken.

Al deze kinderen lopen zonder deze steun een groot risico in een van de vele kindertehuizen in Delhi terecht te komen. Meer dan 60 jaar aan onderzoek laat zien dat opgroeien in een kindertehuis een negatief effect kan hebben op de gezondheid, ontwikkeling en kansen voor de toekomst van een kind. Kinderen ontwikkelen zich beter in een gezinsomgeving.

Lobby

Partnerorganisatie Church of North India - Shishu Sangopan Griha (CNI-SSG) investeert daarnaast stevig in de lobby van lokale overheid en maatschappelijke instanties om langdurige financiële bijstandszorg voor deze kinderen te verkrijgen en om het verwantschapszorgprincipe uit te dragen. Dit is relatief onbekend in India.

Megha, Neeru en hun vader zijn drie gezinsleden in India die hun eigen koers kiezen. De vader besloot na het overlijden van zijn vrouw zelf voor zijn dochters te blijven zorgen. Hij begint elke ochtend met ontbijt en een goed gesprek met de meiden. Megha, die gelooft dat dromen een belangrijk onderdeel van het leven is en vastbesloten is docent Hindi te worden. En haar jongere zus Neeru, die het heel lastig vond een bril te dragen maar nu vol zelfvertrouwen is. Onze partner CNI SSG ondersteunt met financiële middelen ‘we praten veel’ aldus de zussen.