Steun voor Zuid-Afrikaanse grootmoeders


€ 30.000,-

Steun onze projecten

Locatie

Kwazulu Natal

Ondersteuning bij opvoeding

We steunen sinds juli 2018 een nieuwe organisatie: het Hillcrest Aids Centre in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Dit centrum biedt hulp, zorg en voorlichting aan mensen en families die met hiv/aids in aanraking zijn gekomen.

Grootmoeders en -vaders worden ondersteund zodat zij de zorg voor en opvoeding van hun (wees geworden) kleinkinderen zelf kunnen volhouden. Dat gebeurt op maat: van begeleiding bij de opvoeding tot hulp bij het opzetten van inkomen genererende activiteiten, tot programma’s om zelf gezond en fit te blijven en steun bij elkaar te vinden. 

Gezinnen bij elkaar houden

Hierdoor kunnen 3.200 kwetsbare kinderen bij hun familie blijven wonen en wordt voorkomen dat zij op straat of in opvanghuizen terecht komen.Het programma was al eerder bekend bij Wereldkinderen. De missie om gezinnen bij elkaar te houden past goed bij onze visie. Onder andere de professionaliteit en de goede referenties leidden tot een samenwerkingsverband voor voorlopig twee jaar.

"We hebben een grootmoedersteungroep opgericht en hebben nu achttien leden. We runnen een bakkerij en pizzeria, houden kippen voor eieren, doen naaiwerk, hebben een tuin voor verse groenten. En we sporten om fit te blijven. We zijn oma, maar leeftijd doet er niet toe. We krijgen kracht uit het samenwerken!”

een van de Granny's