Steun ons!

Hiv/aids getroffen gezinnen bij elkaar houden


€ 40.000 tot en met 2021

Steun onze projecten

Locatie

Bangkok, Mukdahan (noordoosten) en Phang Nga (zuiden)

In Thailand heerst een groot stigma rondom hiv/aids, met alle sociaal-economische gevolgen van dien.

Onze partner Siam-Care werkt in dit project met ongeveer 240 kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Sommige kinderen zijn zelf besmet, anderen zijn door hiv/aids hun ouders kwijtgeraakt. Siam Care ondersteunt mensen in medicatiegebruik, creëert bewustwording over hiv/aids en geeft seksuele voorlichting. Wereldkinderen financiert alle kosten voor de voorlichting, training, huisbezoeken en voedingsondersteuning.

Naar school

Met inkomsten uit andere bronnen laat het project 200 kinderen studeren, tenminste tot de 3e klas van de middelbare school. Hierna krijgen kinderen een certificaat om hen te helpen werk te vinden en dus zijn of haar familie financieel te ondersteunen.

Tienermoeders zorgen zelf

Een ander mooi resultaat is dat alle tienermoeders die Siam Care ondersteunt zelf allemaal voor hun kind zorgen, in plaats van ze bij een familielid achter te laten. Lees hier het verhaal van Som, zelf weeskind en besmet met hiv, maar dankzij steun van Siam Care nu moeder van een gezonde zoon.

Wereldkinderen steunt dit project voorlopig voor de komende twee jaar.

Resultaten

In 2019 heeft Siam Care o.a. de volgende steun geboden:

  • 250 families (ca. 1.000 kinderen en volwassenen) kregen hulp (voedsel, kleding, medische kosten)
  • Maandelijks kregen gemiddeld 175 kinderen ondersteuning in de schoolkosten  
  • Wekelijks ontmoeten 10-50 volwassenen die leven met HIV elkaar in de lotgenotengroep
  • Maandelijks zijn er aparte lotgenotengroepen voor jongeren en kinderen die leven met HIV
  • 40 jongeren namen deel aan het meerdaagse jeugdkamp, waarbij zij o.a. in dialoog gingen over werk in de toekomst, seksuele gezondheid en kinderrechten

     

Door deze steun wonen alle weeskinderen nog bij hun familie en niet in opvanghuizen of op straat. 14 kinderen rondden hun opleiding af. En 15 families konden het programma van Siam Care verlaten en kunnen zelfstandig verder.

Air heeft HIV en werkt bij Siam-Care