Steun ons!

Hiv/aids getroffen gezinnen bij elkaar houden


€ 34.000 tot en met 2023

Steun dit project

Locatie

Bangkok, Mukdahan (noordoosten) en Phang Nga (zuiden)

In Thailand heerst een groot stigma rondom hiv/aids, met alle sociaal-economische gevolgen van dien. Onze partner Siam-Care werkt in dit project met ongeveer 200 kwetsbare kinderen en hun gezinnen. De kinderen zijn zelf besmet geraakt door hiv en/of door hiv/aids hun ouders kwijtgeraakt.

 

Veel kinderen komen uit een migrantenfamilie en hun families hebben veelal geen recht op een zorgverzekering, onderwijs etc. Werk vinden is lastig omdat er dan een gezondheidsverklaring overlegd moet worden (incl. bloedcheck).

 

Deze mensen zijn ook nog eens hard getroffen door Covid-19. Door het wegvallen van inkomens zitten mensen letterlijk zonder geld en eten. Ouders/verzorgers zien zich hierdoor genoodzaakt hun kinderen naar een weeshuis te brengen.

 

Siam Care wil de gezinnen bij elkaar houden om te voorkomen dat een kind van zijn/haar familie wordt gescheiden hetgeen enorm traumatisch is voor deze kinderen.

 

Siam Care ondersteunt ca. 200 kinderen/families op verschillende manieren:

Thailand - hulp van Siam Care
Thailand

1. Toegang tot basisvoorzieningen

Veel kinderen kunnen niet naar school en/of verblijven in de opvang. Ze hebben geen of nauwelijks toegang tot basisvoorzieningen zoals voeding, schoon water, zeep, kleding etc. Siam Care zorgt ervoor dat de kinderen toegang tot deze voorzieningen krijgen en daarmee kunnen kinderen thuis blijven wonen.

2. Gezinsbegeleiding

Siam Care doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen bij hun ouders/verzorgers kunnen blijven wonen. Sinds de Covid-19 pandemie is het aantal familieleden in één huis verdubbeld. Daarmee zit je al snel op 8 tot 10 familieleden per huishouden. Siam-Care biedt trainingen aan en thuisbegeleiding. Ook ontvangen de gezinnen ondersteuning bij de opvoeding.

3. Naar school

Door kinderen de kans te geven om onderwijs te volgen geef je ze hoop en kans op een betere toekomst. Dan kan de cirkel van armoede doorbroken worden, ook voor volgende generaties. Siam Care ondersteunt ca. 200 kinderen met schoolmaterialen zoals lesmateriaal, schoolgeld en schooluniformen maar ook met begeleiding richting een vervolgopleiding en/of werk.
Bekijk het ontroerende verhaal van de 22-jarige Nit uit Thailand
.

 

"De reden dat ik nog leef is omdat ik zoveel heb ontvangen en geleerd van Siam-Care, meer zelfs dan op school. Siam-Care leerde mij hoe te overleven in de praktijk"

Nit, 22 jaar, Thailand

Wat is er tot nu toe bereikt:

 

In 2020 heeft Siam Care 560 kinderen en daarmee 250 families kunnen helpen met:

  • basisbehoeften (voedsel, kleding, hygiëne, medische kosten)
  • gezinsbegeleiding zodat kinderen thuis konden blijven wonen (thuisbegeleiding, leren omgaan met hiv, medicatie en preventie alsmede ondersteuning bij de opvoeding)
  • educatie/school (schoolgeld, lesmateriaal, schooluniform, schoolbegeleiding)
  • coronanoodhulp (voeding, mondmaskers, hygiëne, online onderwijs)