Steun ons!

Hiv/aids getroffen gezinnen bij elkaar houden


€ 37.500 tot en met 2019

Steun onze projecten

Locatie

Bangkok, Mukdahan (noordoosten) en Phang Nga (zuiden)

In Thailand heerst een groot stigma rondom hiv/aids, met alle sociaal-economische gevolgen van dien.

Onze partner Siam-Care werkt in dit project met ongeveer 240 kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Sommige kinderen zijn zelf besmet, anderen zijn door hiv/aids hun ouders kwijtgeraakt. Siam Care ondersteunt mensen in medicatiegebruik, creëert bewustwording over hiv/aids en geeft seksuele voorlichting. Wereldkinderen financiert alle kosten voor de voorlichting, training, huisbezoeken en voedingsondersteuning.

Naar school

Met inkomsten uit andere bronnen laat het project 200 kinderen studeren, tenminste tot de 3e klas van de middelbare school. Hierna krijgen kinderen een certificaat om hen te helpen werk te vinden en dus zijn of haar familie financieel te ondersteunen.

In 2018 zijn 560 kinderen en jongeren ondersteund. Geen van hen is uitgevallen uit school. 28 families konden afgelopen jaar  het programma verlaten: ze hebben een hoger inkomen gekregen en hebben voldoende vaardigheden om voor hun zieke familieleden te zorgen. Alle weeskinderen binnen het project leven nog bij hun familie, en niet in een opvangcentrum.

 

 

Tienermoeders zorgen zelf

Een ander mooi resultaat is dat alle tienermoeders die Siam Care ondersteunt zelf allemaal voor hun kind zorgen, in plaats van ze bij een familielid achter te laten. Lees hier het verhaal van Som, zelf weeskind en besmet met hiv, maar dankzij steun van Siam Care nu moeder van een gezonde zoon.

Wereldkinderen steunt dit project voor 3 jaar.

Air heeft HIV en werkt bij Siam-Care