Steun ons!

Adoptiedossier

Het adoptiedossier

 

Van alle bemiddelingen die via Wereldkinderen zijn verlopen, is een dossier bewaard.

Dit dossier kan kopieën van alle papieren en documenten bevatten die bij de adoptie zijn vrijgegeven. De originele documenten hebben de adoptieouders bij de overdracht ontvangen. Als de adoptieouders kopieën van deze documenten naar Wereldkinderen hebben toegestuurd is er een volledig schaduwdossier bewaard gebleven. 

 

Het dossier bevat in elk geval documenten die betrekking hebben op de adoptieaanvraag die de adoptieouders hebben gedaan en eventueel kopieën van documenten van de adoptie.

Alleen voor deze laatste documenten geldt het recht op inzage. Voor het gedeelte dat over de adoptieaanvraag gaat niet. 

Het is vooraf niet duidelijk te bepalen of er veel in het dossier te vinden is. Als u de originele documenten kent die uw adoptieouders in hun bezit hebben, levert het opvragen van uw dossier geen nieuwe informatie op. Houd er ook rekening mee dat de kopieën vaak van slechte kwaliteit zijn, omdat de documenten oud zijn. 

Adoptiedossiers van opgeheven vergunninghouders

 

Een aantal organisaties die in het verleden als vergunninghouder/adoptiebemiddelaar hebben gewerkt hebben inmiddels hun activiteiten gestaakt.  De adoptiedossiers van de volgende vergunninghouders zijn bij Wereldkinderen ondergebracht:

 

-> Hogar (actief geweest in Colombia) 
-> Adoption Center the Netherlands Sri Lanka (actief geweest in Sri Lanka) 
-> BANND (actief geweest in Brazilië, Sri Lanka en Bangladesh)