Steun ons!

 

Dit verhaal gaat over Aidatou. Een 18 jarig meisje uit Kombissiri, in het Karpala disctrict van Ouagadougou. Die door het project van de LYDIE Association op het juiste pad terecht is gekomen. 

Het verhaal van Aidatou (18)

Aidatou is een 18-jarig meisje uit Kombissiri in het district Karpala van Ouagadougou. Haar ouders zijn al van jongs af aan gescheiden. Haar vader verliet het huis, liet de kinderen bij hun moeder achter en is tot op de dag van vandaag nog steeds spoorloos. 

Aidatou werd op haar 4e opgenomen door haar tante, die haar opvoedde als haar eigen dochter. Maar toen ze de pubertijd bereikte, veranderde haar gedrag en begon ze achter vrienden aan te lopen en weigerde ze naar school te gaan, wat haar schoolprestaties beïnvloedde. Ze stopte met school en door het slechte gezelschap ontaardde de situatie en kreeg ze problemen met de wet. Ze was betrokken bij een geval van verduistering en werd door de politie naar de MACO (gevangenis) gebracht. Ze zat anderhalve maand in voorarrest in het Maison d'Arrêt et de Correction de Ouagadougou.

Hulp van LYDIE Association

Na deze dramatische situatie keerde Aidatou niet langer terug naar het huis van haar tante, maar woonde ze bij haar oma in de wijk Karpala in Ouagadougou. Maar omdat haar oma niet werkt, moet het jonge meisje op zoek naar klusjes om zichzelf te onderhouden.

 

Gelukkig werd Aiditou door de Bogodogo sociale dienst voor sociaal-professionele re-integratieondersteuning doorverwezen naar de LYDIE association. Hier kreeg Aidatou een kledingruilpakket van de LYDIE association. Ze verkoopt nu dameskleding en schoenen. Hierdoor kan ze voor zichzelf zorgen en haar oma helpen. Ze neemt ook deel aan levensvaardigheidstrainingen die door de vereniging worden geïnitieerd en die haar helpen veerkrachtig te zijn.

Inmiddels heeft de tante van Aidatou een goede band met haar, mede omdat zij haar contactpersoon is bij de vereniging. Ze heeft geprofiteerd van coaching voor inkomensgenererende activiteiten, waardoor ze Aidatou af en toe kan ondersteunen.

De LYDIE Association ondersteunt de sociale dienst van de gevangenis met financiële middelen om sociale onderzoeken uit te voeren. Als gevolg hiervan zijn de processen van de kinderen versneld dankzij de snelle afronding van sociale onderzoeken.

De successen van de LYDIE association

Behalve het verhaal van Aidatou zijn er nog vele voorbeelden van kansarme kinderen uit Ouagadougou die profiteren van de hulp en sturing die de LYDIE association hun biedt. Zo zijn sommige minderjarigen dankzij de steun van de LYDIE Association geplaatst in gespecialiseerde trainings- en onderwijscentra die helpen het juiste pad te bewandelen. Ook zorgt de LYDIE association ervoor dat de ouders worden getraind in ouderlijke begeleiding en specifieke ondersteuning voor kinderen die in de gevangenis hebben gezeten.