Steun ons!

Ouderbijeenkomsten

Deelnemen aan ouderbijeenkomsten

 

Wilt u deelnemen aan de ouderbijeenkomsten van Wereldkinderen? Neem contact op via info@wereldkinderen.nl.

De ouderbijeenkomsten zijn speciaal bedoeld adoptieouders die tevens vriend zijn van Wereldkinderen.

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens een ouderbijeenkomst kunnen allerlei onderwerpen over adoptie en opvoeding kunnen aan bod komen. Meestal staat er een thema centraal, vaak ingebracht door één van de deelnemers of de vrijwilligers. Zo kan het gaan over hechting, school of over nazorgmogelijkheden. Er worden dilemma´s en onzekerheden met elkaar gedeeld, maar ook de mooie momenten. Vaak wordt er ook veel nuttige informatie uitgewisseld, zoals handige adresjes en praktische tips.

Wat zijn ouderbijeenkomsten?

De ouderbijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor adoptieouders die vriend  zijn van Wereldkinderen.

Tijdens de ouderbijeenkomsten kunt u verschillende thema's bespreken met andere adoptieouders, ervaringen uitwisselen en kennis delen. U kunt ook zelf onderwerpen inbrengen. Deelnemen aan ouderbijeenkomsten is een leuke manier om in contact te komen met andere adoptieouders. Vaak is het ook nog eens heel gezellig. 

De ouderbijeenkomsten worden in verschillende plaatsen in het land georganiseerd door vrijwilligers die zelf ook geadopteerd hebben. De groepen worden samengesteld afhankelijk van het aantal aanmeldingen.  De bijeenkomsten vinden meestal ’s avonds plaats in de huiskamer van één van de vrijwilligers. Er zijn zo’n drie tot vier ontmoetingsavonden per jaar.

In verband met corona vinden er in 2021 geen fysieke bijeenkomsten plaats.
Heeft u belangstelling om in de toekomst aan een ouderbijeenkomst bij u in de buurt mee te doen? Neem dan contact op met coördinator Leon Evera via leonelvera@hotmail.com of telefonisch op 06-50549765 . Wellicht kan er binnenkort een nieuwe groep gestart worden.

 

Lees meer over het vrijwilligersnetwerk.