Steun ons!

Het verhaal van Sunee

 

Het verhaal van Sunee laat de verandering zien die plaatsvindt binnen gezinnen en met kinderen die aan het programma van Siam-Care deelnemen. Het laat zien hoe het project aan de doelstellingen voldoet.

Actief kind

 

Sunee's vader is overleden aan de gevolgen van HIV. Sunee's moeder en zus zijn beiden besmet met HIV. Sunee is de enige persoon die niet besmet is. Zij is een zeer actief kind, helpt haar familie waar nodig, treedt op als jeugdleider in haar gemeenschap en probeert actief haar situatie te verbeteren.

COVID-19

 

In de afgelopen maanden was de gezinssituatie van Sunee echter zeer moeilijk als gevolg van COVID-19. Haar moeder, die zeer actief is in de HIV-netwerkgroep, kreeg van de overheid te horen dat ze haar project voor HIV-gevallen niet zal verlengen, waardoor ze haar inkomen verloor. Daarnaast ging Sunee's school steeds open en dicht, afhankelijk van de covid-regels en besmettingen in het gebied. Sunee zat in haar laatste jaar van haar opleiding. Ze moest stage lopen en een eindproject afronden voor haar IT-studie aan de universiteit.

Bachelordiploma

 

Sunee stond te popelen om haar studie af te maken, zodat ze voor zichzelf kon zorgen. Maar ze wist niet hoe ze de uitgaven moest beheren en hoe ze verder moest. De medewerkers van Siam Care spraken met Sunee en moedigden haar aan om haar studie af te maken. Samen hebben ze verschillende opties doorgenomen. Om de reiskosten te beperken kon ze op schooldagen in het opvanghuis verblijven. Op dagen met online leren kon ze gebruik maken van de kantoorruimte van Siam-Care. Toen het moeilijk bleek om een stageplek te vinden voor haar afstudeerproject, bood Siam-Care haar een plek aan. In maart rondde Sunee haar afstudeerproject af en ze staat op het punt haar bachelordiploma in ontvangst te nemen. Ze gaat op zoek naar een baan, zodat ze voor zichzelf en haar gezin kan zorgen.

 

Dit is een voorbeeld van hoe dit project beantwoordt aan de doelstellingen van het project.