Steun ons!

Motie 16 april – UPDATE 8 mei 2024

UPDATE - 8 mei 2024

 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft met betrekking tot de motie van 16 april nog geen verdere details bekend gemaakt. Er komt binnenkort een overleg met alle betrokken organisaties.  Het ministerie heeft ons laten weten dat zij aan een Q&A werken voor de betrokkenen. Wij hopen dat de overheid deze zo spoedig mogelijk online zet.

 

Stichting Wereldkinderen is van mening dat zo lang er in de herkomstlanden behoefte is aan interlandelijke adoptie, dat voor deze kinderen een liefdevol thuis in Nederland via interlandelijke adoptie een mogelijkheid moet blijven. Wij zijn van mening dat het belang van het kind de eerste overweging moet zijn als er gesproken wordt over zorgvuldig afbouwen van interlandelijke adoptie in Nederland. De behoefte voor interlandelijke adoptie in de herkomstlanden zou bij een plan om in Nederland interlandelijke adoptie op een zorgvuldige manier af te bouwen een belangrijke rol moeten spelen.

 

De motie is beschikbaar via deze website: https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/plenaire_vergaderingen/details/activiteit?id=2024A03191 

 

Wij zullen u via onze website over verdere ontwikkelingen informeren.