Steun ons!

Wachtgroepen

Deelnemen aan een wachtgroep?

Wilt u deelnemen aan een wachtgroep? U kunt contact met ons opnemen via info@wereldkinderen.nl voor meer informatie over deelname aan een wachtgroep

Voor wie?

De wachtgroepen zijn speciaal bedoeld voor vrienden van Wereldkinderen die een adoptieprocedure volgen. 

 

Wat kunt u verwachten?

Allerlei onderwerpen uit de voorbereidingsfase kunnen aan bod komen. Meestal staat er een thema centraal. Dit kan een deelnemer of vrijwilliger inbrengen. Zo kan het gaan over hechting, wel of niet weer gaan werken, kinderen met een extra zorgvraag of over nazorgmogelijkheden. Er worden dilemma´s en onzekerheden met elkaar gedeeld. De voortgang van de procedure wordt met elkaar besproken en er wordt vooruit geblikt op de reis. Vaak komen adoptieouders die zelf net een kind hebben gekregen vertellen over hun ervaringen. Er wordt nuttige informatie gegeven, handige adresjes en praktische tips (bijvoorbeeld tips over de reis, verblijfsvergunning, consultatiebureau, school).

Wat is een wachtgroep? 

Speciaal voor aspirant adoptieouders organiseren vrijwilligers in het hele land wachtgroepen. Een wachtgroep bestaat uit mensen die zich voorbereiden op adoptie en komt een paar keer per jaar bij elkaar. Vaak´s avonds bij een vrijwilliger thuis, maar tegenwoordig gebeurt dit ook wel eens online( o.a. via zoom)

In een wachtgroep kunt u verschillende thema´s bespreken, ervaringen uitwisselen en informatie delen. De sfeer is ongedwongen, informeel en gezellig. Het is een leuke manier om in contact te komen met anderen die in afwachting zijn van hun adoptiekind en u voor te bereiden op adoptie, de reis en het ouderschap.

In verschillende plaatsen in Nederland zijn er wachtgroepen. Klik hier om te zien waar en wanneer u in 2022 kunt deelnemen.

De vrijwilligers die de wachtgroepen begeleiden, hebben zelf ook via Wereldkinderen geadopteerd. Zij worden vanuit het bureau ondersteund via trainingen, nieuwsbrieven en een werkboek.

 

Meer over het vrijwilligersnetwerk.