Steun ons!

De oma's hebben jou nodig!

Laat het coronavirus niet tussen de oma’s en hun kleinkinderen komen!

In Zuid-Afrika zorgen grootmoeders voor hun kleinkinderen die wees zijn geworden. Samen met onze partner Hillcrest Aids Centre Trust in Kwazulu Natal ondersteunen we deze gezinnen op maat. De oma's zijn nu extra kwetsbaar. 

Ze vallen onder de risicogroep en door grote armoede lopen de kinderen gevaar om op straat of in opvanghuizen terecht te komen. 

 

Samen met Hillcrest doen we er alles aan om de reguliere hulp door te laten gaan en te voorkomen dat het coronavirus tussen de oma’s en hun 3.200 kleinkinderen in komt te staan.

Doel: gezinnen bij elkaar houden

 

Grootmoeders en -vaders worden ondersteund zodat zij de zorg voor en opvoeding van hun (wees geworden) kleinkinderen zelf kunnen volhouden. Dat gebeurt op maat: van begeleiding bij de opvoeding tot hulp bij het opzetten van inkomen genererende activiteiten, tot programma’s om zelf gezond en fit te blijven en steun bij elkaar te vinden.

 

Doneer nu en sta op deze manier de oma's en hun kleinkinderen bij!

"De steun van Hillcrest Aids Centre Trust heeft mij de kracht gegeven die ik nodig heb om door te gaan en deed me eraan herinneren dat wij, de oma's van het Gogo-project, sterke vrouwen zijn"

Ndombi Mabaso (56), oma van het Gogo-project

Doneren kan ook...