Steun ons!

Een ABC'tje met Denise Duister

Denise Duister (31) is onze nieuwe collega bij Wereldkinderen, die de functie vervult van Programma coördinator adoptie. Ze heeft een werkachtergrond in de jeugdzorg en heeft jarenlang gewerkt als vakdocent Culturele Sensitiviteit aan de opleiding Social Work. Wie is Denise? En wat drijft haar? Om wat meer over haar te weten te komen heeft ze voor jullie een ABC'tje ingevuld. Veel leesplezier! 

 

Adoptie - Ik ben geadopteerd via Wereldkinderen.  

 

Betekenisvol –  Het werk dat ik bij Wereldkinderen mag doen is voor mij betekenisvol omdat het gaat om het opkomen voor de rechten van het kind. 

 

Colombia - Mijn geboorteland. 

 

Dankbaar - Door mijn adoptie realiseer ik me dat mijn leven er anders uit had kunnen zien, evenals door het werken in de jeugdhulpverlening. Ik ben me er bovengemiddeld van bewust dat ik het goed heb, daar ben ik dankbaar voor.  

 

Eten - Ik ben een echte lekkerbek, ik kan warmlopen voor eten en gezellig tafelen.  

 
Feliz – Oftewel, ‘gelukkig’ in het Spaans. Ik ben een rasoptimist en positief. Er zijn vele kleine dingen die me gelukkig maken, een glimlach kunnen opleveren.  

 

Gamba's - Mijn lievelingseten, het liefst in combinatie met friet. Op de foto eet ik een voorgerecht met gamba's in een Colombiaans restaurant.   

 

Helden - Mijn ouders, ik bewonder hen enorm en ze betekenen veel voor mij. Mensen die volledig zichzelf zijn, voor zichzelf, zonder al te veel ‘make-believe en daar tevreden mee zijn. Daar heb ik bewondering voor en van zulke mensen geniet ik erg.  

 

Idealistisch - Het zit in mijn karakter, maar het is ook zo gevormd door mijn achtergrond. Ik zal bijvoorbeeld altijd strijden voor rechtvaardigheid. 

 

Jeugdzorg - Mijn werkervaring bevindt zich op het gebied van jeugdzorg. 

 

Kattensnoepjes (catisfactions) - Wij willen momenteel geen huisdieren, maar ons zoontje van 4 denkt daar anders over. Deze kattensnoepjes gebruiken we om buurtkatten te lokken, foei.   

 

Lans breken voor iemand -  Voor jezelf en iemand anders durven opkomen vind ik belangrijk omdat het mijns inziens ook staat voor houden van jezelf en de anderDaarom heb ik ervoor gekozen hulpverlener te worden en in mijn huidige baan bij Wereldkinderen in breder perspectief op te komen voor de rechten van het kind.  

 

Multitasken - Ik ga heel goed op het doen van meerdere dingen tegelijkertijd. Alles is dan ‘poef, ineens’ af. Het moet overigens wel zorgvuldig, anders geeft het weinig voldoening.  

 

Nicky Plessen  Je kunt me opvegen na het kijken van fragmenten zoals van de TV-kantine met Elise Schaap die Nicky Plessen nadoet.  

 

Ochtendgymnastiek - Mijn man, oudste zoon (4) en ik staan al bijna anderhalf jaar dagelijks met zdrieën voor de tv klaar om weer een (ochtendgymnastiek)dans te doen samen met de mevrouw van de Animatie Compagnie.   

 

Patat - Naast gamba's kan je mij ook voor patat wakker maken. Ik zou zeker een patat zijn geweest in een ander leven. 

QR-code  Doneer alsjeblieft voor de coronacrisis noodhulp door onze projecten via onze QR-code! Bedankt

 

Relativeren  Voorop staat dat tegenslagen er mogen zijn. Maar relativeer ik vaak, deels vanuit mijn adoptiegeschiedenis, vrij snel en gemakkelijk. Ik realiseer me ten zeerste dat ik bevoorrecht ben om me druk te maken om kleinigheden. Ik heb jarenlang met kindvluchtelingen gewerkt. Zij zouden willen dat ze zich druk konden maken om deze kleinigheden.  

 

Surfen - In het verleden heb ik veel gesurft en op vakantie probeer ik altijd een surfdag te plannen.  

 
Toverspreuk  Ook deze optimist is heus af en toe eens een keer een bromsmurfje om een kleinigheid. Mijn oudste zoon heeft me onlangs geleerd dat ik dan gewoon iets als ‘abra-kaziabra-kaza’ kan zeggen en het zichzelf dan wel weer ‘poef’ oplost. Die spreukensteun is goud waard en zet ik met grote regelmaat in. Zo poef ik mezelf ook weleens weg, een ‘life saver. Probeer het ook eens.  

 

Uitdaging - Ik houd wel van een uitdaging! 

 

Vakdocent -  Jarenlang ben ik docent Culturele Sensitiviteit geweest aan de NHL Stenden Hogeschool.  

 

Wereldkinderen – Waar ik werkzaam mag zijn. 

 

eXotisch fruit - Vrijdag ga ik naar de markt en waar ik vervolgens een fruitsoort kies die ik niet ken of er gek uitziet. 

 

Yellen - Aanmoediging en bemoediging vind ik belangrijk voor mijn kinderen en in bredere zin de generatie na ons.   

 
Zigzag - Ik geloof ik niet zo in rechte lijnen. Soms omhoog, soms naar beneden. Geen regenboog zonder een beetje regen en dat omarm ik ook.