Steun ons!

Effectief pleegzorgsysteem


Wereldkinderen heeft ondersteuning aan dit project afgerond

Steun dit project

Locatie

Manila, Filippijnen

Wereldkinderen heeft het pleegzorgproject van KBF t/m 2023 financieel ondersteund. Dit project heeft NACC op de Filippijnen nu overgenomen. Het project is afgerond.

Kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, komen in Manila helaas vaak in grootschalige opvanghuizen terecht. Opgroeien in een gezinssituatie is vrijwel altijd beter voor de ontwikkeling van kinderen. En het is ook kostenefficiënter.

 

Onze Filippijnse partnerorganisatie Stichting Kaisahang Buhay (KBF) geeft met dit project de pleegzorg een impuls. Het doel van het project is het ontwikkelen van een goed functionerend en snel reagerend systeem voor pleegzorg. Dit is van vitaal belang om kinderen te beschermen.

Filippijnen - pleegzorg
Pleegouders en pleegkinderen in de Filipijnen

  • 1. belangenbehartiging: bekendheid geven aan het KBF-programma voor pleegzorg bij het personeel van de sociale dienst dat verantwoordelijk is voor de plaatsing van kinderen
  • 2. Capaciteitsopbouw - De capaciteit van pleegzorgwerkers en pleeggezinnen ontwikkelen en versterken om pleegkinderen een koesterende en stimulerende omgeving te bieden
  • 3. Werving en ontwikkeling van een pool van erkende pleeggezinnen waar kinderen in nood opgevangen kunnen worden.

 

De Filipijnen zijn enorm hard getroffen door de Covid-19 pandemie. De coronamaatregelen van de overheid zijn zeer streng. Dit heeft een grote impact gehad op dit project. Het was moeilijk voor KBF om pleegzorgfamilies te werven of van informatie te voorzien. Toch heeft KBF niet stil gezeten in de afgelopen maanden. Ze hebben diverse communicatie- en trainingsmaterialen ontwikkeld. Deze materialen zijn officieel goedgekeurd door de overheid. In 2021, 2022 en 2023 streeft KBF ernaar nieuwe pleegzorg families te werven om hun pool van erkende pleeggezinnen te vergroten. Het doel is te voorkomen dat 50 kinderen in een kindertehuis terecht komen.

foster care Filippijnen