Steun ons!

Kerstactie 2023 - SIAM Care

Ieder kind heeft recht op een thuis

De zesjarige Tom woont met zijn vader en moeder in Mukdahan. Beide ouders zijn hiv-positief. Wanneer Siam Care de familie voor het eerst bezoekt, woont de familie in een zelfgebouwd hutje van een paar metalen platen en houten planken. Tom’s vader kampt met complicaties van de hiv-besmetting en kan niet werken. Vanwege de zorg voor Tom en voor Toms vader kon de moeder in het gezin ook niet werken. Siam Care ondersteunt het gezin bij de zorg voor de vader en zorgt ervoor dat Tom naar school kan. Daardoor kan de moeder werk zoeken en zorgen voor inkomen voor het gezin. 

Steun aan gezinnen zoals dat van Tom is hard nodig in Thailand. Siam Care geeft deze steun en begeleiding aan kinderen en hun families. Wilt u ook een steentje bijdragen? Doneer dan nu!

Over SIAM Care

In Thailand leven zo’n 560.000 mensen met hiv/aids. Dat heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven van deze mensen en hun families. Ze krijgen bovendien in werk, opleiding en zorg niet dezelfde kansen als anderen. Daardoor vallen families uit elkaar, met het risico dat kinderen hun thuis verliezen.

Met hulp van Siam Care kunnen kinderen bij hun familie blijven en gaan ze naar school. Daarmee hebben zij een betere start in het leven. Siam Care ondersteunt de families met geld, voedsel, psychosociale hulp en voorlichting.

Wat SIAM Care heeft bereikt

Siam Care ondersteunt in de regio’s Mukdahan en Nakhom Phanom meer dan 400 families. Voor de 563 kinderen in deze gezinnen betekent het dat zij een thuis hebben. Zij krijgen ook zorg en ondersteuning van Siam Care. Voor 115 kinderen draagt Siam Care bovendien financieel bij, zodat ze naar school kunnen. Stichting Wereldkinderen ondersteunt Siam Care bij hun geweldige werk voor deze gezinnen.

 

Help ook mee en doneer nu!