Steun ons!

Kerstactie 2022 - Give a child a family

Give a Child a Family - Grootschalig project in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wonen meer dan 20.000 kinderen in tehuizen. Opvang van kinderen in tehuizen is slecht voor de ontwikkeling van kinderen. In de Zuid-Afrikaanse wet staat dat opvang in pleeggezinnen de voorkeur heeft. Toch worden de meeste kinderen in Zuid-Afrika die zorg nodig hebben in een tehuis geplaatst en niet in een pleeggezin.

 

Give a Child a Family (GCF) komt op voor kinderen die zorg nodig hebben. Hun Back to Family-initiatief biedt kwetsbare kinderen een liefdevolle omgeving om in op te groeien. GCF traint pleegouders en werkt samen met maatschappelijk werkers om gezinnen te begeleiden. Bovendien pleiten zij op regionaal en landelijk niveau voor verbetering van pleegzorg en het verminderen van het aantal kindertehuizen.

Give a child a family

SAM WAS EEN JAAR OUD. HIJ WERD ERNSTIG VERWAARLOOSD. HIJ MOEST TIJDELIJK WORDEN OPGEVANGEN IN EEN LIEFDEVOL GEZIN. GCF VOND DAT GEZIN EN TRAINDE EN BEGELEIDDE DE PLEEGOUDERS.

ZE BIEDEN SAM ZORG EN EMOTIONELE EN PSYCHOLOGISCHE STEUN, ZODAT SAM EEN GEZONDE EN BLIJE PEUTER WORDT!

 

 

KINDEREN HOREN NIET IN TEHUIZEN. BOUW MEE AAN PLEEGZORG IN ZUID-AFRIKA! DONEER VIA DE KNOP EN HELP KINDEREN ZOALS SAM

DIT IS ER IN 2021 BEREIKT !

• 38 kinderen vonden een veilig thuis bij pleeggezinnen of door ondersteuning van hun biologische familie.
• 19 ouders en verzorgers werden getraind en begeleid.
• 45 maatschappelijk werkers hielpen deze pleegouders en de kinderen.

 

Wil je ook helpen om kinderen zoals Sam een liefdevol thuis te geven? Steun dit project en doneer via onderstaande knop of maak direct over naar ons rekeningnummer onder vermelding van "GCF".