Steun ons!

Gepaste zorg en bescherming voor kwetsbare kinderen


€20.668 tot 2024

Steun dit project

Locatie

Hammanskraal en Plastic View, townships buiten Pretoria

 

Hammanskraal en Plastic view zijn twee nederzettingen naast Pretoria waar meer dan 55.000 mensen wonen. De mensen verkeren in extreme armoede en leven in de meest kwetsbare omstandigheden en/of met de meest complexe problemen (seksueel geweld en verkrachtingen, een gebrekkige toegang tot basisvoorzieningen zoals water, sanitair en gezondheidzorg, drugshandel en -verslaving alsmede een hoog hiv/aids infectieniveau. Bovendien moeten veel kinderen voor hun broers en zussen zorgen, want hun ouders zijn vaak door hiv/aids omgekomen. Deze gezinnen zijn vaak niet geregistreerd bij de lokale overheid, waardoor ze geen toegang tot familietoeslagen krijgen.

 

Wereldkinderen steunt een efficiënt programma dat familiedesintegratie voorkomt en gepaste zorg én bescherming voor kwetsbare kinderen biedt. In 2023 werden in totaal 14.401 kinderen met hun families met dit project bereikt.

Zuid-Afrika, Hammanskraal en Plastic View

 

De lokale partner van Wereldkinderen, SA Cares, biedt hulp middels drie interventies:

  • het bieden van praktische ondersteuning bij het voorbereiden van gezonde maaltijden, de huishouding, op medisch vlak (vaak gerelateerd aan hiv/aids geboorteakte aanvraag), de begroting, etc.
  • het bieden van therapeutische steun zoals psychologische hulp bij het verwerken van trauma’s, bij het leren omgaan met hiv/aids, bij familiebemiddeling en bij conflictoplossing. SA Cares geeft ook ‘life skills’ trainingen en helpt bij het doorverwijzen.
  • kinderen helpen met academische leerondersteuning. Dit is vooral relevant tijdens de Covid-19 pandemie waardoor veel scholen dicht zijn en veel kinderen geen toegang tot computers hebben. SA Cares biedt een veilige plek waar kinderen verder kunnen met school.